För att kunna leda andra människor mot ett mål behöver du som ledare också kunna leda dig själv. Du behöver kunna förstå varför du gör det du gör. Varför du drivs av att leda andra människor är en fråga du behöver kunna svara på. Om du nöjer dig med svar som, det är roligt, jag älskar träning, jag vill att andra ska uppleva samma eufori efter träning som jag själv gör, jag vill att andra ska bli hälsosamma, med mera. När svaret är liknande ovan så har du gett ett svar som täcker en väldigt liten del av din drivkraft. Du behöver gräva mer och djupare och hitta dina verkliga skäl till att du har passionen inför ditt val av yrke. När du väl hittat ditt verkliga skäl och tagit reda på vad det ger dig för mening, först då, kan du verkligen släppa dig själv och lägga all fokus på personen framför dig. Du kommer ha mycket lättare att vara nyfiken och vara uppmärksam på personen framför dig när du hittat din riktiga drivkraft. Effekten av detta kommer att bli att kunden uppfattar dig som en personlig tränare med engagemang, närvaro och ett äkta intresse för kunden. 

En ledares drivkraft och motivation är avgörande för hur utfallet kommer att bli för den som leds. Ett självledarskap innebär att du konstant för en dialog med dig själv i allt du gör med den du leder. Som personlig tränare behöver du ifrågasätta dig själv i dina val av aktiviteter som du gör med din kund. Du behöver utvärdera löpande vad som händer hos din kund och om önskad effekt uppnås.

Hur ska du då hitta din drivkraft? Ingen lätt fråga, just detta är det som alla tränare får genomgå som väljer att ta hjälp av mig som mentor. Detta är grunden för mig som mentor att förstå. Om jag inte förstår den jag ska hjälpa, stötta och guida kommer jag misslyckas innan jag ens har börjat. En sak du kan prova är att ställa dig frågan varför som följdfråga på de svar du kommer fram till. När du inte kommer längre med svaren på varför har du förmodligen också hittat ditt varför och då också din drivkraft till att möta och leda andra människor. Du kan också i dessa frågor om varför lägga in, vad ger det dig att möta leda andra människor. Detta kan också vara en stor ledtråd till ditt varför och din drivkraft. 

Fortsätt att söka och utvärdera så ökar möjligheterna till att du blir framgångsrik och hållbar som personlig tränare. 

Läs mer om att lyfta och utveckla tränare

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *